Україна змогла загнати росіян у Криму в пастку, нав’язавши свою гру в якій окупанти стрімко втрачають один із найголовніших ресурсів для ведення бойових дій.

Матеріал про це нещодавно вийшов на сторінках Forbes.

Автор статті зазначає, що за останні тижні Сили оборони України провели кілька успішних ударів по військовому аеродрому РФ у Бельбеку, застосувавши балістичні ракети американського виробництва ATACMS.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

В результаті було знищено установки С-300, С-400, а також радари та інше обладнання ворога. Але оскільки авіабаза дуже важлива для росіян, їм довелося стягнути туди нові системи ППО, які також були виведені з ладу.

Загалом у Криму українські військові знищили 16 пускових установок противника, і ця цифра зростатиме, оскільки РФ опинилася в безвиході, будучи безсилою проти ATACMS, але не маючи можливості кинути стратегічний важливий військовий об’єкт.