85-річний ветеран В’єтнаму Едвард Томас Раян здивував своїх близьких та друзів, зізнавшись у некролозі, що все життя приховував свою гомосексуальність.

Раян, який до виходу на пенсію працював пожежником, помер у своєму будинку в Олбані, штат Нью-Йорк. У прощальному зверненні, опублікованому в місцевій газеті, він написав про те, що був геєм.

“Хочу поділитися з вами важливою частиною свого життя, про яку мовчав протягом 85 років”, – йдеться у некролозі. “Я був геєм. Це те, ким я був все своє життя, з самого раннього віку.”

Раян також розповів про свої 25-річні стосунки з чоловіком на ім’я Пол Каваньяро.

“Пол був коханням мого життя, – написав він. – Ми провели разом багато щасливих років, і я буду сумувати за ним до кінця своїх днів.”

Пол Каваньяро помер у 1994 році, а Раян так і не наважився відкрито розповісти про свою орієнтацію за життя.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Мені шкода, що я не мав сміливості бути собою раніше”, – написав Раян. “Я сподіваюся, що моя історія допоможе іншим людям жити відкрито та чесно.”

Некролог Раяна швидко став вірусним, зворушивши людей з усього світу. Багато хто поділився своїми історіями про прийняття себе та важливість відкритості.