Багато господарок звикли мити їжу перед приготуванням і в деяких випадках такий підхід є правильним.

Але існують деякі продукти, миття яких може бути не лише безглуздим, а й шкідливим.

Зокрема, експерти радять ніколи не мити у раковині перед приготуванням курячі яйця.

Річ у тому, що на поверхні їхньої шкаралупи можуть бути бактерії, які при варінні загинуть під впливом високої температури.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Якщо ж яйця попередньо обполоснути водою, то мікроорганізми рознесуться з краплями води по всьому навколишньому простору.

У результаті патогени можуть вступити в контакт з іншими продуктами, які вже не будуть піддаватися термічній обробці, та стати причиною зараження.