Українські військові знищили за допомогою FPV-дронів одну з найдорожчих цілей – одну з машин з російської системи РЕБ “Борисоглебск-2”.

Військовослужбовці підрозділу “Тайстра” 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади “Едельвейс” здійснили успішну операцію знищення машини, що входить до складу дорогого російського комплексу радіоелектронної боротьби (РЕБ) “Борисоглебск-2” за 200 млн доларів.

Як повідомив український блогер та волонтер Сергій Стерненко у своєму Telegram-каналі, “Борисоглебск-2” відомий як один з найпотужніших комплексів РЕБ у російській арсенальній базі. Його вартість оцінюється приблизно у 200 мільйонів доларів.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У розміщеному відео окупанти розповідають про функціональні можливості системи, зокрема, її здатність виявляти й пригнічувати джерела радіоелектронного випромінювання та повністю паралізувати системи управління військами.

Стерненко також опублікував відео, на якому видно, як українські безпілотні літальні апарати-камікадзе завдають ударів по машині, замаскованій у лісопосадці. Вибухи, які створились в результаті атаки, призвели до загоряння та знищення цієї машини. Цей успішний удар, здійснений на “досить пристойній” відстані, визнався блогером як “джекпот”.