В “Укренерго” після повторного запиту видання OBOZ.UA погодились розкрити розмір зарплати голови правління Володимира Кудрицького. Його посадовий оклад становить 540 тис. грн (разом з усіма надбавками).

При тому в “Укренерго” зазначили, що після оподаткування “на руки” голова правління отримує 420 тис. грн. Зазначимо, на перший запит з проханням назвати зарплату Кудрицького в “Укренерго” відмовились це зробити, а замість того озвучили зарплати всього правління.

Крім того, начальник департаменту комунікацій та міжнародного співробітництва в своїй відповіді надала посилання на опублікований звіт правління, де вказано заробітну плату всього правління за січень, лютий, березень, квітень, травень 2024-го.

OBOZ.UA в публікації зазначив, що це сукупний дохід всіх членів правління. А враховуючи, що пресслужба “Укренерго” відмовилась називати окремий оклад Кудрицького, приблизно порахувати розмір його доходу можна було тільки розділивши загальну заробітну плату всіх членів правління на їх кількість. Що ми і зробили, опублікувавши і середньоарифметичні зарплати, і загальні суми.

В “Укренерго” ж направили лист з твердженням, що це є “свідомою маніпуляцією”. Зазначимо, всі маніпуляції можна було уникнути, якби пресслужба з першого разу відправила розмір зарплати Кудрицького, а не запропонувала ознайомитись з зарплатами всього правління (в запиті йшлось виключно про зарплату голови правління).

Також в “Укренерго” заявили, що не надавали інформацію про розмір зарплат за 2024-й. Однак вони відправили лінк на звіти, де зазначена інформація в тому числі за 2024-й. Тобто за їх версією використання інформації, на яку вони надали посилання, є маніпуляцією.

Крім того, в “Укренерго” заявили, що вказувати зарплату за грудень не додавши окремо інформацію про те, що один з членів правління отримав разову виплату перед звільненням, є “порушенням журналістських стандартів”. Зазначимо, OBOZ.UA в своєму запиті не просив вказувати зарплати правління.

Щоб у читача була можливість ознайомитись з повною відповіддю, публікуємо скріншоти всіх відповідей “Укренерго” на запит видання OBOZ.UA.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦