Чай є дуже популярним напоєм у нашій країні й деякі без нього не можуть собі уявити й дня навіть у літню спеку. При цьому люди часто заварюють чай одним пакетиком кілька разів.

Але чи це безпечно? Відповідь на питання, що цікавить багатьох, нещодавно дали дієтологи.

За словами фахівців, з кожним новим заварюванням кількість поживних речовин, що виділяються з чайного листа, сильно знижується, тому вже до третьої заварки ваш напій виявиться абсолютно порожнім з погляду наявності чогось корисного.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На додаток, в деяких випадках повторне заварювання одного і того ж пакетика може бути шкідливим.

Йдеться про ситуації, коли використаний пакетик тривалий час перебував на відкритому повітрі. У такому разі на його поверхні починає утворюватися плівка з окиснених поліфенолів, що є ідеальним середовищем для розмноження плісняви ​​та мікробів.