Люк Белл та його батько Майк з Західного Кейпу, Південна Африка, стали рекордсменами Книги рекордів Гіннеса, створивши найшвидший у світі дрон.

Їхній квадрокоптер Peregreen 2 досяг разючої середньої максимальної швидкості 480,23 км/год, що офіційно зафіксовано як “найшвидша швидкість на землі для квадрокоптера з дистанційним керуванням, що живиться від акумулятора”.

Це не перша спроба дуету побити рекорд. Їх попередня модель Peregreen досягла швидкості 397 км/год, але не була офіційно визнана.

Після декількох невдач під час тестування, включаючи електричну пожежу, Люк і Майк вдосконалили конструкцію, зменшили вагу та оптимізували аеродинаміку, щоб досягти більшої швидкості.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Peregreen 2 має корпус з вуглецевого волокна, надрукований на 3D-принтері, та потужні двигуни з акумуляторами. Завдяки допомозі інженера-аеротерміста Кріса Россера, їм вдалося покращити керованість дрона.

Під час офіційного рекордного польоту Peregreen 2 успішно подолав дві серії польотів у протилежних напрямках, щоб нейтралізувати вплив вітру. Фактична максимальна швидкість, зафіксована під час цих заїздів, становила 510 км/год, що еквівалентно 142 метрам за секунду.