Українські сили оборони успішно контролюють напрямки фронту на північ від Харкова, не допустивши досягнення мети російського наступу.

Своїми спостереження в ефірі телемарафону поділився Сергій Братчук, речник УДА “Південь”.

За його словами, росіяни не змогли виконати заплановані цілі на Харківському напрямку. Братчук заявив, що “харківська наступальна операція ворога провалилася”, оскільки ворог не зміг досягти жодної оперативної або стратегічної мети.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Українські військові одразу зрозуміли, що ворожі солдати будуть заходити через Липці та Вовчанськ, а надалі створювати єдиний плацдарм. На сьогодні знищено багато російських підрозділів, ще чимало втратило боєздатність і потребують відновлення, а ворог з різних напрямків перекидував додаткові сили на Харківський напрямок, щоб втримати інтенсивність боїв, яку нав’язали ЗСУ.

Братчук наголосив, що окупанти продовжуватимуть наступальні операції, але для них це буде “харківська самогубча”. Вже зараз ворог почав використовувати свій бойовий резерв, який не пройшов відповідне навчання.