Заступниця очільника Міністерство соціальної політики України Дарина Марчак закликала громадян працювати довше, що викликало активні обговорення в мережі.

Цю тему знову прокоментувала Дарина Марчак в інтерв’ю OBOZ.UA. За її словами

Марчак зазначила, що було б несправедливо підвищувати пенсійний вік для всіх до 65 років, оскільки багато українців виходять на пенсію раніше, ніж у 60 чи навіть 55 років. Вона підкреслила, що правила виходу на пенсію мають бути рівними для всіх, і підвищення пенсійного віку тільки для однієї групи громадян не вирішить проблем системи.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Заступниця міністра також наголосила на важливості роз’яснювальної роботи щодо переваг пізнішого виходу на пенсію. Зокрема, кожен додатковий місяць роботи після 60 років збільшує пенсію на 0,5%, а відстрочка виходу на пенсію на понад 5 років – на 0,75%. Наприклад, при заробітній платі на рівні середньої по країні та 35 роках стажу, відтермінування виходу на пенсію з 60 до 65 років може збільшити пенсію з 5424 грн до 7050 грн.

Крім того, працюючі громадяни збільшують обсяг єдиного внеску до Пенсійного фонду, що дозволяє підвищувати пенсії для тих, хто вже на пенсії. Зараз пенсії виплачуються для 10,5 мільйонів пенсіонерів, і покоління, що працює, своїми внесками підтримує старше покоління.