В Україні офіційно ухвалено рішення про прирівнювання електронного квитка для проїзду у громадському транспорті до паперового варіанту. Відповідний проект закону вже схвалили депутати Верховної Ради.

Як повідомив нардеп від партії «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко, цей закон регулює поняття «електронний квиток» і наділяє цей документ аналогічними властивостями, що й паперовий.

Зокрема, законом визначаються правові підстави для використання е-квитка як підстави для надання послуг з перевезення пасажирів та їхнього багажу.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Варто зазначити, що електронні квитки в Україні у громадському транспорті діють уже кілька років. На таку систему роботи перейшли майже всі великі міста нашої країни.

Прийняття законопроекту від 2021 року дозволить забезпечити подальшу діджиталізацію та розповсюдження електронних систем у транспорті.