Україна швидко використала систему ракетних артилерійських систем HIMARS проти росії всього кілька годин після отримання дозволу від Сполучених Штатів.

Як повідомляє Forbes, українські військові вже розпочали атакувати об’єкти на території РФ за допомогою американської зброї. Після отримання дозволу від американців на удари по РФ, Сили оборони України націлили свої HIMARS на місто Бєлгород, що розташовується на північ від кордону з Україною.

США забезпечують українські війська високоточними боєприпасами, зокрема авіаційними плануючими бомбами, крилатими ракетами “Гарпун”, ракетами M30/31 для високомобільних ракетно-артилерійських систем та ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу.

Водночас ЗСУ мали можливість використовувати ці боєприпаси проти російських об’єктів на своїй території. Однак, якщо вони завдали б ударів в межах РФ, Білий дім може відмовити в майбутній допомозі.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зазначимо, що США та Німеччина дозволили Україні атакувати цілі в РФ, але тільки на Харківщині. Спікер німецького уряду Штеффен Хебестрейт заявив, що Україна має право атакувати територію РФ наданою Берліном зброєю. Також такий дозвіл надав і президент США Джо Байден.

Президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що західні країни несправедливо обмежують використання своєї зброї, але визнав, що Україна не може ризикувати підтримкою своїх партнерів.