У Празі громадяни країни-агресорки ображали українських та чеських волонтерів, а потім ще й били їх руками і ногами.

Інцидент стався 1 червня на Старомєстській площі у центрі столиці Чехії, коли група агресивно налаштованих росіян здійснила цинічний напад на членів української волонтерської організації Prague Maidan. Про це повідомила представниця організації у соцмережі X.

За її словами, волонтери мають офіційний дозвіл, щоб збиратися щосуботи з 14:00 до 18:00 на площі у наметі під назвою Russia Hands Off Ukraine. Там вони продають мерч та мають скриньку для зборів для українців.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Волонтерка пояснила, що спочатку до неї підійшов чоловік і сказав: “Ну что єб**т вас расія”. Після цього українка почала все фіксувати на камеру та нагадала росіянину, що у Чехії злочинно підтримувати РФ. Далі прийшло ще “дві тьотки”, яка вдарила по голові одну чешку. Інший мужик почав хапати хлопця чеха, який також підтримував росію.

Волонтерка розповіла, що зазнала фізичної шкоди від росіян. На опублікованих відео видно, що одна з росіянок вибила телефон з рук українців, а на іншому ролику громадяни РФ напали на волонтерів, били їх руками і ногами. При цьому громадяни РФ ще й матюкалися. Росіяни втекли після нападу, бо поліція довго їхала на виклик.