У ніч проти 31 травня Сили оборони уразили нафтові термінали у Краснодарському краї РФ, також з ладу було виведено поромну переправу порту “Кавказ”. Влучно по цілях на території держави-агресорки відпрацювала ударна група угруповання сил і засобів Військово-Морських сил ЗС України у співпраці з іншими складовими Сил оборони.

Для ураження цілей було застосовано береговий комплекс “Нептун” та ударні дрони. Про це заявили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Один з уражених нафтових терміналів розташовано у порту “Кавказ”.

“Ударна група угруповання сил і засобів Військово-Морських сил ЗС України уразила поромну переправу і нафтовий термінал порту “Кавказ”, що в Краснодарському краї РФ. Це сталося на початку доби 31 травня – наступної ночі після того, як Сили оборони України влучними ударами вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території окупованого українського Криму, які курсували до порту “Кавказ” і використовувалися для військової логістики агресора”, – зазначено у повідомленні.

У Генштабі додали, що ураження по нафтовому терміналу в районі порту “Кавказ” було завдано кількома ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплекса “Нептун”.

“Результати об’єктивного контролю підтверджують вибухи у місцях прицілювання. Точність ураження цілей дорозвідується. Комплексна операція була проведена в координації з іншими складовими Сил оборони України”, – розповіли у Генштабі.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також ударні БпЛА Сил оборони уразили ще один нафтотермінал на території Краснодарського краю.

“Сучасна” й “ефективна” російська протиповітряна оборона знову виявилася безсилою проти наших ракет та безпілотних систем і не змогла захистити важливі об’єкти, які використовуються для логістики та постачання армії РФ”, – резюмували у Генштабі.