Дмитро Хилюк, журналіст інформаційної агенції УНІАН, перебуває в російському полоні. Його викрали військовослужбовці РФ з села Козаровичі Київської області на початку березня 2022 року. 

Про це стало відомо від звільненого українського військового, який провів із Дмитром 11 місяців в одній камері.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Звільнений захисник повідомив, що Хилюк передає привіт своїм близьким і надіється на швидке звільнення. Він зазначив, що журналіст живий і тримається, попри всі труднощі полону. Дмитро Хилюк був викрадений 4 березня 2022 року, коли російські війська окупували село Козаровичі.

Організація “Медійна ініціатива за права людини” також підтвердила викрадення журналіста. Вони зазначили, що 1 березня Хилюк писав у Facebook про окупацію свого села та складну ситуацію зі зв’язком. Спочатку його колеги вважали відсутність контакту результатом поганого зв’язку, але згодом стало відомо про його затримання російськими військовими.