Через дефіцит робітничих спеціалістів, спричинений міграцією та мобілізацією, Київський метрополітен змушений збільшити інтервали між поїздами.

Майже 7% працівників метрополітену зараз служать у лавах ЗСУ, і їхня кількість постійно зростає. Це призвело до гострого дефіциту фахівців, зокрема машиністів, електромеханіків, токарів і слюсарів.

Про це повідомила пресслужба метрополітену на своїй сторінці у Facebook. Найближчим часом будуть змінені графіки руху на всіх лініях підземки. Інтервали між поїздами збільшаться приблизно на одну хвилину в непікові години та на 45 секунд у пікові періоди.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Київське метро відчуває нестачу 83 машиністів електропоїздів, 48 електромеханіків та 161 фахівця серед токарів і слюсарів. Ці вакансії виникли через міграцію, специфіку професій та мобілізаційні заходи.

Керівництво метрополітену активно працює над залученням нових кадрів, співпрацюючи з профільними освітніми закладами та міським центром зайнятості, щоб заповнити ці вакансії.