Польща підтримує право України використовувати надану Варшавою зброю для ударів по цілях на території РФ. Київ не повинен мати жодних обмежень.

Про це заявив заступник міністра оборони Польщі Цезари Томчик в ефірі Radio Zet.

На запитання про те, чи обговорювались якісь обмеження у застосуванні ЗСУ польської зброї, наприклад, у завданні ударів по території РФ, посадовець сказав: “Польська зброя, яку ми надаємо Україні, не має таких обмежень”.

З його слів, наразі агресорка Росія “робить те, що хоче”. Натомість, наголошує представник польського МЗС, “Україна якимось чином обмежується деякими країнами”.

“Це має припинитися. Польська позиція чітка: Україна повинна мати можливість воювати тим обладнанням, яке вона отримує, Польща не має жодних заперечень у цьому питанні. Більше того, ми також просимо на подібних зустрічах, щоб цих обмежень не було”, – наголосив Томчик.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Представник МЗС Польщі каже, що українці можуть воювати так, як вони хочуть. Що більше – вони мають право захищатися, бо “Україна зазнала жорстокого нападу з боку Росії”.

“Своєю чергою ми є країною, яка вирішила їй в цьому допомагати. Я вважаю, що решта західних союзників так само мають зняти подібні обмеження”, – висловився Томчик.