Добровільно мобілізовані до лав Збройних сил України засуджені служитимуть у штурмових підрозділах. Однак поки що вони не беруть участь у бойових діях.

Про це міністр юстиції України Денис Малюська заявив в ефірі телемарафону в понеділок, 27 травня. Він сказав, що нині вони проходять підготовку.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Станом на зараз це будуть штурмові підрозділи. Це будуть підрозділи, які поки що складаються лише з осіб, які відбували покарання. Тобто це монолітні підрозділи без змішування з іншими військовослужбовцями”, – зазначив глава Мін’юсту.

При цьому Малюська допустив, що у майбутньому засуджених можуть змішувати зі звичайними військовослужбовцями. За словами міністра, вже 613 ув’язнених вступили до лав Збройних сил України, служать в окремих штурмових підрозділах, сформованих лише із засуджених.