Експерт з авіації Анатолій Храпчинський розповів, що потрібно для захисту Харкова від російських обстрілів.

Для надійного захисту Харкова від керованих авіаційних бомб та балістичних ракет потрібно дві системи Patriot, зенітно-ракетні комплекси середнього радіусу дії HAWK та літаки F-16. Про це фахівець сказав в етері Громадського радіо.

Храпчинський пояснив, що Україна може збивати КАБи безпосередньо, але це найчастіше відбувається поблизу лінії фронту, де ворог активно шукає нашу ППО. Тому доцільніше збивати носії цих бомб ще в повітрі або на місцях базування.

Для ефективного захисту від КАБів і балістичних ракет Україні потрібні додаткові системи ППО та дозвіл на застосування західної зброї по території РФ.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На думку експерта, важливо отримати західну техніку, таку як Patriot, HAWK та F-16, для захисту Харкова. Саме ці засоби можуть ефективно працювати по ворожих територіях, де розташовано пускові системи та аеродроми з тактичною авіацією.

Крім того, Храпчинський додав, що українські безпілотники вже діють на території РФ. Відомо, що один з них подолав відстань у 1800 км, а інші здатні літати навіть до 3000 км. Україна виробляє різні типи дронів, які виконують завдання від розвідки до ударів з потужністю від 9 до 100 кг вибухівки.