В Україні ухвалено новий закон про мобілізацію, який надає кілька пільг для дружин мобілізованих військовослужбовців. Зокрема, вони отримають переваги щодо зобов’язань перед банками.

Про це йдеться в п. 15 статті 14 Закону “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

Новий закон про мобілізацію передбачає скасування нарахування штрафних санкцій та пені за невиконання зобов’язань, включно із зобов’язаннями перед банками та фізичними особами, для дружин мобілізованих військовослужбовців. Також не нараховуватимуться відсотки за користування кредитами, за винятком кредитних угод на купівлю нерухомості або транспортних засобів.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Тепер, після набуття чинності закону про посилення мобілізації №10449, такі пільги поширяться на членів родин військовослужбовців.

“Їхнім дружинам (подружжю) — штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, зокрема банками, та фізичними особами, а також відсотки за користування кредитом не нараховуються, крім кредитних договорів із придбання майна, що віднесене або буде віднесене до об’єктів житлового фонду (житлового будинку, квартири, майбутнього об’єкта нерухомості, об’єкта незавершеного житлового будівництва, майнових прав на них), та/або автомобіля”, — ідеться в новому законодавстві.