Окупаційні війська РФ застосовують токсичний газ вздовж усього фронту, намагаючись змусити українських захисників залишити свої позиції. Про це повідомляють як Україна, так і США.

За інформацією The Wall Street Journal, офіційні особи в Києві та Вашингтоні заявляють про використання Росією заборонених хімічних речовин у бойових діях.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У статті зазначено, що минулого місяця українські військові, перебуваючи в прифронтовому бліндажі, зазнали атак російських безпілотників, які скидали на них гранати. Спочатку солдати зраділи, що бомби не вибухнули, але потім відчули сильний запах хлору, що вказувало на наявність отруйного газу.

На початку травня США оголосили про введення санкцій проти російських компаній і державних органів, які займаються створенням та постачанням хімічної зброї, особливо хлорпікрину. Ця хімічна речовина, яку іноді використовують у пестицидах, була заборонена для використання в бойових діях Конвенцією про заборону хімічної зброї, яку підписала й Росія.