Хмельницький міськрайонний суд ухвалив перші рішення про умовно-дострокове звільнення двох засуджених для проходження військової служби за контрактом у Національній гвардії.

Як повідомила пресслужба суду, 21 травня суд розглянув перші подання від установ Державної пенітенціарної служби про умовно-дострокове звільнення засуджених, які виявили бажання приєднатися до захисту України. Їм також встановлено адміністративний нагляд. Йдеться про двох чоловіків, 2000-го та 1981 років народження, які отримали строк за крадіжки.

Засуджені пройшли професійно-психологічний відбір, мають достатній рівень фізичної підготовки та придатні до військової служби за станом здоров’я.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Суд зобов’язав Хмельницький слідчий ізолятор звільнити їх для проходження військової служби за контрактом у Національній гвардії.

Засуджених передали до підрозділів Національної гвардії через Хмельницький об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. Суд також постановив встановити над ними адміністративний нагляд на один рік або до їх звільнення з військової служби. Нагляд здійснюватимуть командири військових частин, де вони служитимуть, з обмеженнями на пересування без дозволу командира.