Мед вважається натуральним підсолоджувачем, який також має лікувальні властивості. Це відбувається через антиоксиданти, ферменти, вітаміни, мінерали й антибактеріальні й протизапальні властивості. 

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він розповів, що мед варто споживати у помірних кількостях, адже це є однією з форм цукру. Надмірна ж кількість цього продукту може сприяти збільшенню ваги, діабету та карієсу. 

Добова норма споживання меду

Відповідь на це питання залежить від кількох факторів, зокрема, віку, стану здоров’я та дієтичних потреб людини.

Загалом жінкам рекомендовано обмежити споживання доданого цукру, включаючи мед, до шести чайних ложок на день, тоді як чоловікам –  до девʼяти. 

Проте мед не варто давати немовлятам до одного року, адже він може містити шкідливі бактерії, з якими дитяча імунна система може не впоратися.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Чи можна цукор замінювати медом

Заміна цукру медом може мати деякі потенційні переваги для здоров’я. Адже мед відомий своїми корисними властивостями, які можуть сприяти покращенню здоров’ю. Зокрема, він має нижчий глікемічний індекс, ніж цукор, тобто менше впливає на стрибки рівня цукру в крові.

Важливо пам’ятати, що мед слід вживати в помірних кількостях, як частину збалансованої дієти. Хоча він має певні переваги для здоров’я, проте все ж таки мед може призвести до збільшення ваги та інших негативних наслідків для здоров’я.