Лише за кілька годин роботи застосунку “Резерв+”, в якому військовозобов’язані можуть оновлювати свої дані без відвідування ТЦК та СП, 150 000 громадян успішно авторизувалися.

Застосунок “Резерв+” розпочав роботу в суботу, 18 травня, але через величезний наплив користувачів сервери не витримали навантаження і тимчасово перестали функціонувати. Це викликало хвилю жартів та мемів серед українців, які активно ділилися своєю творчістю в соціальних мережах.

Користувачі Інтернету з гумором зауважили, що для авторизації в “Резерв+” потрібно діяти так само як у ТЦК: приходити рано і ставати в чергу, або намагатися користуватися застосунком опівночі, подібно до економії електроенергії під час її дефіциту.

Військові також приєдналися до хвилі мемів, назвавши новий застосунок Міністерства оборони “Тіндером для ТЦК”. Дехто жартував, що тепер дівчата під час знайомства будуть просити показати скриншот із “Резерву+”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Згідно з даними Міністерства оборони, за кілька годин роботи застосунку 150 000 громадян успішно авторизувалися, а ще сотні тисяч запитів перебувають у черзі.

Міноборони наголосило, що застосунок захищений від DDOS-атак та спроб злому, тому функція авторизації може працювати не у всіх одночасно. Технічна команда працює цілодобово, виправляючи помилки та реагуючи на зауваження. Громадян запевнили, що термін для оновлення даних – 60 днів, тому всі встигнуть виконати свій обов’язок.