В останні дні травня очікується незначне коригування курсу готівкового долара в Україні, як у банках, так і в обмінних пунктах. За прогнозами експертів, протягом тижня з 20 по 26 травня вартість американської валюти коливатиметься в межах 39-41 гривень.

На 17 травня середній курс продажу долара в українських банках становить 39,95 грн, а курс купівлі – 39,5 грн. В обмінних пунктах курс трохи вищий: продаж – 40,02 грн, купівля – 39,74 грн.

За словами начальника департаменту казначейства Глобус Банку Тараса Лєсового, щоденні курсові зміни протягом тижня очікуються в межах 30-50 копійок у банках та до 50 копійок в обмінниках.

Загалом, Лєсовий прогнозує, що валютний ринок у цей період буде стабільним. Завдяки режиму “керованої гнучкості” та черговим валютним послабленням для бізнесу “курсові показники залишаться в межах минулого тижня”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Наприкінці травня очікується досить стабільна ситуація на валютному ринку без різких змін курсу”, – зазначає експерт. “Гравці ринку розраховують, що така ситуація протримається до кінця місяця, а будь-які курсові коливання відповідатимуть економічній ситуації в країні”.

Раніше Лєсовий прогнозував, що курс долара навряд чи опуститься нижче 39 гривень, адже “контрольована девальвація” в місячному вимірі є незначною.