Мікрохвильові печі міцно увійшли в повсякденне життя мільйонів українців, і без цього пристрою багато хто сьогодні просто не уявляє свого життя. Водночас існує категорія людей, які переконані, що розігрів їжі в НВЧ-печі — це дуже шкідливо.

То ж хто у даній ситуації правий? Розставити всі крапки над “i” у питанні вирішила дієтолог Галина Сеник.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На своїй сторінці в Instagram фахівець звернула увагу, що шкода від мікрохвильової печі — це міф, заснований на непоінформованості безлічі людей в елементарних фізичних принципах.

«Розігрів у мікрохвильовій печі побудований за принципом нагрівання молекул води. А мікрохвилі подібні до випромінювання від електричних лампочок чи радіоприймача», — пояснила Сенік, наголосивши, що це повністю безпечно.