Український літератор та громадський діяч Віталій Капранов розповів про обставини смерті свого брата-близнюка Дмитра, який раптово помер 16 квітня.

На своїй сторінці у Facebook Капранов зазначив, що у його брата відбулася розрив аорти. Він намагався відновити Дмитра, використовуючи штучне дихання та масаж серця, але, на жаль, ці зусилля не дали результату.

“Дмитро помер перед моїми очима. Я робив йому штучне дихання і масаж серця, але, на жаль, це було марно, оскільки сталася розрив аорти”, – розповів Віталій Капранов.

Письменник також згадав, що його брат-близнюк двічі намагався реанімувати людей, у яких раптово виникали проблеми з серцем. Віталій Капранов підкреслив важливість знань з надання першої медичної допомоги, оскільки це може врятувати життя.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Я не зміг допомогти, тоді як він успішно реанімував двох людей у своєму житті. Це сталося випадково на вулиці. Тому вчіться надавати штучне дихання. Це може врятувати життя, якщо ситуація не така складна, як розрив аорти”, – додав Віталій Капранов.

Нагадаємо, що Дмитро Капранов помер 16 квітня через серцеві проблеми. Прощання з письменником відбулося 18 квітня у Києві.