На першому аукціоні з продажу забутих посилок “Укрпошта” продала 4 палети з ними за 120 тис. грн. При цьому стартова ціна кожного складала 1,2 тис. грн, тобто початкова вартість 4 палетів була 4,8 тис. грн.

Про це повідомив гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський. Він зазначив:

  • у кожному палеті було по 100 посилок;
  • на перший аукціон прийшло 56 учасників.

“Переможці сплатили 120 тисяч гривень за 4 палети по 100 посилок. І це при стартовій ціні 1200 за палету або 4800 за 4”, – йдеться у повідомленні.

Українці не забрали в “Укрпошті” тисячі посилок

При цьому він наголосив: в “Укрпошті” накопичились тисячі посилок, які клієнти не отримали більше 6 місяців. Причини цього, за його словами, різні:

  • “десь це рекламні посилки”;
  • у когось різко змінилися обставини, внаслідок яких люди не змогли отримати своє відправлення;
  • “іноді повернення дорожче відмови і т.і.”.

“Ми понесли витрати на всі ці доставки. Які тепер маємо можливість компенсувати”, – пояснив Смілянський.

Як відрізнити продаж “Укрпошти” від шахраїв

Водночас він визнав, що існує ймовірність, що аферисти можуть продавати якісь речі, маскуючись під “Укрпошту”. Відрізнити ж реальні аукціони від шахрайських, за його словами, просто:

  • “Укрпошта” проводить свої аукціони виключно на майданчикуПрозоро.Продажі;
  • компанія не продає індивідуальні посилки – лише палети.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Продавати непотрібні посилки – світова практика

Загалом, зазначив Смілянський, продаж непотрібних посилок не є винаходом “Укрпошти”. Це світова практика, а обсяг ринку перепродажів таких посилок складає 644 млрд доларів.

“Вартість повернутих або незабраних посилок e-commerce у світі перевищила 220 мільярдів доларів у 2023 році або десь 16% від обсягу продажів. Лідери ринку починають з нею боротись. Один із шляхів – це продаж таких товарів, щоб вони не опинялись на сміттєзвалищах. Обсяг цього бізнесу перепродажу – 644 мільярди доларів”, – резюмував він.