Україна може опинитися на порозі дефолту через несподівану зміну в поведінці іноземних кредиторів. Про це повідомляє Wall Street Journal.

За даними видання, нещодавно позичальники країни вперше від початку повномасштабного вторгнення почали вимагати у Києва виплат за державним боргом.

Газета зазначає, що тепер уряду України необхідно укласти з кредиторами нову угоду, інакше в серпні доведеться оголошувати про неможливість сплачувати рахунки через завершення боргових канікул.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Суть пропонованої Києву угоди, як вдалося дізнатися журналістам, полягає у відновленні виплат відсотків за позиками в обмін на списання частини боргу.

Західні столиці тим часом висловили побоювання, що у разі досягнення українською владою такої домовленості виділена допомога піде на покриття відсотків.