Польський журналіст та експерт Марек Сієрант у ефірі телеканалу “Еспресо” розповів про значний внесок українського бізнесу у розвиток польської економіки.

За його словами, українські компанії, які відкрилися в Польщі, роблять значний внесок у державний бюджет, зокрема, у Пенсійний фонд.

“Українці постійно поповнюють наш бюджет. Ці компанії підтримують наш пенсійний фонд. В рік це може приносити від 15 до 20 мільярдів злотих, тобто 0,5% польського ПДВ. Також українці більше купують, споживають, в такий спосіб вони розвивають внутрішній ринок, економіку. Майже в кожній галузі, де є українці, зростають показники, податки”, – наголосив Сієрант.

Експерт підкреслив, що завдяки українським працівникам польський пенсійний фонд вперше за 5 років вийшов у плюс.

“В нас дуже негативна демографічна тенденція. Народжується менше дітей, менше людей працює, суспільство старіє. Але зараз завдяки тому, що в Польщі українці працюють і платять податки, показники ростуть. Це перший раз напевно за 5 років, що дуже суттєво”, – зазначив Сієрант.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За даними польського уряду, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну до Польщі приїхали понад 8 мільйонів українців.

Багато з них знайшли роботу в польських компаніях, відкрили власний бізнес або зареєструвалися як ФОПи.