У Нідерландах діє майстерня, де виготовляють дрони для України. Волонтери збирають кошти та замовляють деталі, а українські військові, які перебувають за кордоном на реабілітації, використовують ці ресурси для створення майбутньої зброї.

Кімната соціального центру в Утрехті перетворюється на майстерню з виробництва дронів щонеділі. Тут вони збираються та відправляються на фронт.

Кожен дрон складається з 12 типів деталей і вимагає 6 годин для зібрання. Вартість деталей для одного дрона становить триста євро. Гроші збирають волонтери в Нідерландах, де місцеві жителі щедро пожертвують на воркшопи.

“Це не лише про збирання дронів або ветеранів. Воркшопи та створення дронів – це спосіб нагадати нам про війну”, – зазначила ініціаторка проєкту Яна Руденко.

Американець Кен, який останні 10 років займається збиранням та пілотуванням дронів, тестує конструкції, створені учасниками воркшопу. Він переконаний, що ці дрони, коли їм встановлять боєприпаси в Україні, будуть надійно працювати на лініях фронту.

“Тут багато хто створює свої перші дрони. Ми маємо переконатися, що немає помилок, і все належним чином налаштовано, оскільки ці дрони повинні працювати надійно на передовій лінії”, – розповів Кен Макен.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Тетяна, яка колись конструювала одяг в Україні, тепер займається створенням дронів. Вона показує, як літає готовий апарат. Цього разу вона приїхала до Нідерландів на реабілітацію після втрати обох ніг під час боїв на Харківщині.

“Але ми все ще маємо руки, можемо збирати дрони, можемо пілотувати”, – підкреслив військовий Ігор Кузьменко.