СБУ викрила шахрая, який видурював гроші у сімей українських полонених та зниклих безвісти військових. Для цього він вдавав з себе офіцера.

У пресслужбі відомства повідомили, що чоловік цілеспрямовано виманював гроші у родин військових, які потрапили в російський полон, або тих, які зникли під час бойових дій.

Зловмисник видавав себе за офіцера Служби безпеки, просив гроші у родичів українських полонених, обіцяючи допомогу в розшуку. Він неправдиво стверджував, що має зв’язки в органах РФ, які можуть допомогти у поверненні додому українських військовополонених. За це він просив кілька тисяч доларів (від 8 до 10 тисяч доларів США).

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Шахрай вимагав переказувати гроші на його банківські картки, які були вилучені під час обшуку. Після отримання коштів злочинець перестав спілкуватися зі своїми жертвами.

Фігурантові повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах). Наразі він заарештований, а за цим злочином йому може загрожувати до 8 років ув’язнення.