Мешканці столиці у квітні 2024 року стали свідками неабиякого природного явища – рекордно теплої погоди, яка встановила цілих 13 температурних рекордів. 

За даними метеостанції імені Бориса Срезневського, середня місячна температура становила 12,8°С, перевищуючи кліматичну норму на 2,8°С. Це робить квітень третім за теплотою за останні 144 роки.

Найнижча температура була зафіксована 20 квітня, коли термометр показав -0,2°С. З іншого боку, 2 квітня став днем з найвищою температурою, досягнувши +26,9°С, що також стало новим рекордом.

За перші 11 днів місяця було встановлено цілих 13 температурних рекордів, що свідчить про аномально теплу погоду для цього періоду.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім високих температур, квітень також відзначився значними опадами. На проспекті Науки опадів випало 78 мм, що перевищує середньомісячну норму на 186%.

І хоча весняний квітень надихає на оптимізм, синоптики з Укргідрометцентру нагадують, що травень може принести нам ще приємні сюрпризи. Народні прикмети також стверджують, що пізній Великдень може означати пізнє настання справжнього тепла.