У Німеччині розпочався судовий процес щодо групи, яку відомо як “Рейхсбюргери”, звинувачених у спробі захопити владу в країні.

Цій групі, яку очолив принц Генріх XIII, висунули в обвинувачення у державній зраді та підготовці замаху на вбивство. За даними Reuters та DW, 29 квітня у Штутгарті розпочався судовий процес над дев’ятьма підсудними, які входять до групи “Рейхсбюргерів”. Ця група мала плани захопити владу в Німеччині та встановити в країні воєнний режим.

Спеціальна поліцейська операція, проведена наприкінці 2022 року, завадила втіленню планів групи. В результаті операції було заарештовано 25 осіб, зокрема принца Генріха XIII. За попередніми даними, у підозрюваних виявили значні запаси зброї та грошей.

Прокуратура стверджує, що учасники групи були готові до захоплення будівлі парламенту в Берліні та знищення системи влади. Вони планували провести замах на політиків та працівників парламенту.

Зазначається, що підозрювані становили реальну загрозу для національної безпеки, що підтверджується їхнім ретельним плануванням та наявністю значних запасів зброї.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ця справа є лише першою з трьох масштабних судових процесів, пов’язаних із “Рейхсбюргерами”. Решта підсудних, серед яких астролог, будуть підсудними у Мюнхені та Франкфурті.

Нагадаємо, що за даними видання NYT, учасники цієї групи мали намір атакувати німецький парламент, а також арештувати та вбити канцлера Олафа Шольца. Виявлено, що принц Генріх XIII мав зустрічі з російськими дипломатами в консульстві в Німеччині.