Українські інженери розробили ударний дрон, використовуючи спортивний літак Skyranger Nynja.

Цей безпілотник, як стверджує Forbes, може відігравати роль камікадзе та виявився дієвим інструментом українських військових сил.

Фотографії, опубліковані пропагандистом Кирилом Федоровим, показують збитий дрон-камікадзе у російському полі, майже 1000 км від кордону з Україною. На основі літака Nynja, що виготовляється у Києві компанією Aerosor, інженери створили безпілотник, здатний нести значне навантаження на велику відстань.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Nynja може летіти зі швидкістю до 160 км/год та подолати до 600 км. Цей дрон оснащений відеокамерою для дистанційного керування, ймовірно, через супутниковий зв’язок і навігацію за допомогою GPS.

Хоча можна спрогнозувати, що цей безпілотник буде використовуватися одноразово для ударів по об’єктах у Росії, скільки саме таких дронів є в Україні залишається невідомим. За словами експертів, після початку війни вони стали рідкісними і шукаються для військових потреб.