У квітні цього року російські військовослужбовці виявилися у центрі уваги через кілька випадків, що спровокували значний резонанс. Ці події сталися як на території України, так і в глибині Росії, привертаючи увагу як українських, так і російських громадян.

На передовій на Донбасі російські окупанти заявили про убиття “зрадників” із Російського добровольчого корпусу під час штурму населеного пункту Очеретине. 

Проте виявилося, що загиблі насправді були російськими військовими з 30-ї бригади. Один із них, директор школи з міста Кемерово, був ідентифікований за паспортом. Після виявлення правди пропагандистам довелося шукати нові пояснення ситуації.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У Рязані чоловіка, який вирішив прокататися на мотоциклі поруч з військовим аеродромом, сприйняли за диверсанта. Його побили, сприйнявши його дії як загрозу. Після виявлення помилки військові спробували замовчати подію, наказавши потерпілому не розголошувати інформацію про інцидент.

Недавно в мережі з’явилося відео, яке показує, як кадировці у “зоні СВО” поводяться з мобілізованими росіянами. Схоже, їм дозволяють поводитися як завгодно. Однак у російських пабліках з’являються заклики обмежити їх повноваження. Чи дозріють “сусіди” до активних дій – покаже час, але шанси на це поки що невеликі, оскільки вони продовжують відправляти своїх громадян на фронт як гарматне м’ясо.