Безпілотники в ніч проти 24 квітня атакували НПЗ у Смоленській області, у Воронежі, а також тракторний завод у Липецькій області. Внаслідок дронового нальоту спалахнули яскраві пожежі.

Про це повідомили російські телеграм-канали з посиланням на очевидців та змушена була підтвердити влада.

Росіяни заявили, що безпілотники атакували об’єкти паливної промисловості у Смоленській області та у Воронежі. Місцеві жителі чули звуки вибухів у районі нафтобази біля села Раздорово, що за 20 км від Смоленська.

Після атак у Смоленській області горить нафтобаза, а у Воронежі – НПЗ. Очевидці зняли на відео яскраве полум’я від потужних пожеж на нафтових об’єктах, а також заграву в небі та дим.

“Ось тут дрончик прилетів, і не один. Було два вибухи. Великий вогонь горить”, – каже на відео один з очевидців.

“Ранок починається не з кави”, – коментує пожежу на НПЗ автор іншого відео.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також дрони атакували Липецький тракторний завод, який серед іншого виготовляє шасі для військової техніки. Місцева влада стверджує про збиття БПЛА, хоча місцеві жителі повідомляють про численні вибухи у промисловій зоні Липецька. Ступінь пошкоджень підприємства наразі невідомий.

Дронову атаку підтвердив губернатор Смоленської області Василь Анохін. Він повідомив про займання на паливо-енергетичних об’єктах у двох районах області. Постраждалих немає.

В Міноборони Росії заявили, що ППО начебто знищила та перехопила 8 безпілотників: 3 – над територією Курської області; 2 – над територією Бєлгородської області; 2 – над територією Воронезької області та 1 – над територією Смоленської області.