Мер Запоріжжя Анатолій Куртєв звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням запровадити військову адміністрацію у місті.

Про це повідомив Куртєв.

За його словами, існує серйозна загроза захоплення влади у Запоріжжі з боку проросійських партій. Зокрема йшлося про політичні сили “ОПЗЖ”, “Партія Шарія” та підконтрольну В.Новинському партії “Єднання”.

“Нехай краще місто очолить військовий чи правоохоронець, ми не дамо здати місто”, – заявив мер.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, Куртев докладно описав ситуацію та назвав її «спробою перевороту» у місті Запоріжжі, а також виклав фото повного звернення до президента:

“З початку повномасштабного вторгнення жоден із депутатів нашої фракції не залишив прифронтове Запоріжжя. За кілька десятків кілометрів від якого йдуть бойові дії, і продовжив працювати, забезпечуючи разом із депутатською більшістю підтримку військових, прийом тисяч переселенців, обороноздатність міста, співпрацю з міжнародними донорами, захист критичної інфраструктури, а надалі також виконання всіх поставлених вами завдань.

На жаль, ситуація у депутатському корпусі міської ради кардинально змінилася. Це пов’язано з маніпуляціями новопризначеного голови Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова, який прагне одноосібно захопити владу у місті та з цією метою чинить тиск на депутатів Запорізької міської ради.Він, кулуарно збирає підписи із заборонених проросійських партій, вдається до підкупу і тисне на місцеве самоврядування так, щоб коаліція більшості у міській раді Запоріжжя складалася саме з партії Шарія, ОПЗЖ, підконтрольної Медведчуку, та сателіту ПІ Оппоблок – “Єднання” . Це повністю суперечить нормам чинного законодавства України”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦