Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, під час якої той оголосив про виділення рекордного пакета військової допомоги обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі.

Новий пакет допомоги включатиме далекобійні ракети Storm Shadow, різні типи ракет, сотні одиниць бронетехніки, плавзасоби та боєприпаси. 

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Володимир Зеленський висловив подяку Великій Британії та особисто Ріші Сунаку за рішучу підтримку та виразив готовність до подальшого розвитку оборонної співпраці, зокрема з фокусом на морських і далекобійних спроможностях.

У рамках розмови також обговорили необхідність створення дієвої моделі конфіскації російських активів і поділилися очікуваннями від майбутнього Саміту миру у Швейцарії та саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії.