Польський генерал, колишній заступник міністра національної оборони Вальдемар Скшипчак, закликає НАТО збивати ракети російських окупаційних військ, що пролітають у бік Польщі та Румунії через повітряний простір України.

Він вважає, що таке рішення має бути прийняте офіційно в рамках Альянсу.

“НАТО повинне показати російському диктатору Путіну, що будь-яка ракета, яка направлена на країни НАТО, буде знищена”, – наголосив генерал.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За його словами, такий крок дозволить НАТО захистити як себе, так і Україну. Проте важливо уникати того, щоб Альянс називав свою допомогу Україні збиванням російських ракет. Важливо підкреслити, що це заходи забезпечення колективної безпеки країн НАТО.

Польський генерал вважає, що таке рішення має бути ухвалене негайно, оскільки воно стосується колективної безпеки країн Північноатлантичного Альянсу. Водночас це рішення також враховуватиме інтереси України.