Нападники на “Крокус Сіті Хол” у росії використовували нові штатні автомати Збройних сил РФ.

Про це йдеться у розслідуванні видання “Важные истории”.

Зазначається, що підозрювані стріляли з автоматів АК-74 та АК-12. Останній масово почали випускати тільки з 2018 року і тоді ж почали постачати до армії РФ. Але його отримали тільки російські спецпідрозділи та учасники приватних військових компаній.

Розслідувачі з’ясували, що у кожного військового є записана у військовому квитку зброя, яку той не чіпає. Найімовірніше, він її отримує, повертає на склад або зберігає десь під замком. За нагоди він добуває трофейну зброю (знята із убитого солдата РФ або ж загиблого українського захисника) і воює далі з нею.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Такої зброї у військового РФ може бути декілька одиниць. Окупанти її перепродають на окупованих територіях України або ж її скуповують через даркнет.

У випадку з нападниками в “Крокусі”, то вони могли взяти АК-12 випадково, з того, що було у наявності. Експерти, торгівці та найманці вважають, що це було зроблено “з-під поли”.