28,5 мільйона доларів виділить Данія на закупівлю озброєння та військової техніки для Збройних сил України в українських виробників.  

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

Це “перше й поки що безпрецедентне рішення”, адже до цього часу інші країни закуповували для України зброю власного виробництва.

Це рішення надзвичайно важливе для української економіки та ЗСУ з кількох причин:

Підтримка українського ОПК: виробничі потужності українського оборонно-промислового комплексу значно перевищують купівельні спроможності державного бюджету. Завдяки данському гранту українські підприємства зможуть завантажити вільні потужності та виготовити більше зброї для української армії.

Стимулювання української економіки: кошти, виділені Данією, будуть витрачені на закупівлю сировини, компонентів та послуг в Україні, що сприятиме розвитку української економіки.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зміцнення обороноздатності України: нова зброя допоможе українським військовим більш ефективно протистояти російському агресору.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін підкреслив, що оптимальний вихід з ситуації, коли виробничі потужності ОПК перевищують купівельну спроможність держави, – це переконати партнерів закуповувати зброю для ЗСУ в Україні.

“Сьогодні ми маємо перший донат. Це рішення знакове, воно відкриває шлях для інших країн – і ми неймовірно вдячні данському уряду і данському народу за лідерство”, – підсумував міністр.