Повномасштабне вторгнення Росії в Україну не є лише регіональним конфліктом, а перетворилося на світову війну, де з одного боку виступають авторитарні режими, а з іншого – демократії.

Про це йдеться у статті видання The Telegraph.

Автори статті стверджують, що Росія, мобілізувавши своїх союзників – Китай, Іран та Північну Корею, кинула виклик усьому демократичному світу.

Ось як країни-автократії допомагають Росії у війні:

Іран: постачає Росії безпілотники Shahed, які стали першою вдалою розробкою такого типу зброї для РФ.

Північна Корея: розв’язала проблему дефіциту артилерійських снарядів у Росії, налагодивши їх постачання.

Китай: допомагає РФ відновити збройову промисловість, яка постраждала від санкцій, надаючи їй мікроелектроніку та точний інструмент.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На противагу цьому, Україна отримує підтримку від більшості західних країн, а також США.

Автори статті підкреслюють, що війна в Україні має вирішальне значення для майбутнього світового порядку. Перемога Росії може призвести до поширення авторитарних режимів та ігнорування міжнародного права.

Натомість перемога України стане сигналом для автократів про те, що агресія не буде терпітися, а також зміцнить демократію у світі.