Багато хто з нас іноді грішить розігріванням вчорашніх макаронів на сніданок. Це зручно, економить час та сили.

Однак, дієтологи попереджають, що вживання таких макаронів може завдати серйозної шкоди здоров’ю.

Чому не можна їсти розігріті макарони:

При повторному нагріванні макаронів, особливо в мікрохвильовій печі, крохмаль, що міститься в них, стає модифікованим. Це ускладнює його перетравлення, що може призвести до проблем з травленням, таких як здуття живота, діарея та запори.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також при повторній обробці макаронів утворюються шкідливі речовини – вільні радикали. Ці сполуки можуть пошкоджувати клітини та сприяти розвитку хронічних захворювань, таких як рак, серцево-судинні захворювання та хвороби Альцгеймера.

При повторному нагріванні макаронів деякі з їхніх поживних речовин, такі як вітаміни групи B, руйнуються.