Президент Франції Еммануель Макрон відвідав завод Eurenco в Бержераку, де заклав “перший камінь” у фундамент нової виробничої лінії боєприпасів. Цей візит знаменує собою “відродження” державної компанії, яка спеціалізується на виробництві вибухових речовин.

Як повідомляє французьке видання Le Monde, 80% продукції Eurenco буде йти на потреби України. Це значне збільшення виробництва для Eurenco, яке раніше займало доволі вузьку нішу на ринку.

“Ми повинні діяти швидко, ми повинні діяти жорстко, ми повинні діяти масово”, – заявив Макрон у своїй промові під час візиту.

Президент Франції підкреслив, що війна в Україні та зростання світового попиту на зброю повернули Eurenco статус “центральної” у глобальних перегонах за боєприпаси.

За словами голови Eurenco Тьєррі Франку, компанія змогла подвоїти своє виробництво за рік завдяки різкому зростанню міжнародних замовлень. Очікується, що до 2025 року Eurenco також зможе подвоїти виробництво вибухових речовин і порохів малого калібру, а також вдесятеро збільшити виробництво великокаліберних виробів, таких як 155-мм снаряди, які мають великий попит в Україні.

“Це означає, що наприкінці 2025 – на початку 2026 року завод зможе виробляти 200 000 снарядів на рік”, – пояснює Le Monde.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Eurenco також отримала дозвіл від Генерального директорату озброєнь на використання старих армійських запасів пороху, щоб не гаяти час та не чекати 2025 року.

“Зрештою, 80% продукції Eurenco призначатиметься для України, а решта — для французької армії”, – резюмує Le Monde.