Карʼєрний шлях у ЗСУ воїна 3-ї окремої штурмової бригади та коміка Віктора Розового був затьмарений сексистським скандалом щодо жінок-військових і важким пораненням, про яке напередодні повідомила його дружина. Зараз артист і захисник відновлюється після операції та не виходить на звʼязок.

Проте шанувальники зірки команди “Загорецька Людмила Степанівна” та звичайні вдячні українці бажають йому швидкого і повного одужання. Отже, чим прославився Віктор Розовий і як він захищав Україну.

Початок гумористичної карʼєри

36-річний комік родом зі Львова спершу грав у місцевій команді за збірну “Львівської Політехніки”, але після розпаду колективу заснував власну – “Метр сімдесят”. Заробивши впізнаваність у рідному місті Лева, він у складі “Загорецької Людмили Степанівни” вирушив на ТБ, а саме – до “Ліги сміху”.

На шоу гумористів чекали перемоги та кубки, а після успіху почалися гастролі. Карʼєру перервало повномасштабне вторгнення Росії.

Служба в ЗСУ

У 2022 році артист добровольцем пішов до війська. Він служить у третій окремій штурмовій бригаді, в складі якої обороняв Київ, воював на Херсонському та Бахмутському напрямках. Він також є медійним обличчям бригади, тому часто зʼявляється на YouTube.

Одного разу такий запис шоу “Двіж” закінчився скандалом. На запитання: “Яким чином жінки могли б допомагати на фронті?” Розовий із насмішкою відповів: “Я промовчу”, після чого чоловіки засміялися.

Ситуацію спробував виправити побратим на позивний “Істок”, який запевнив, що захисниць цінують та поважають у ЗСУ, а також запропонував їм поплескати. Після цього в розмову вступив гуморист і додав: “А ще поплескати дітям, які воюють, і поплескати псам, які воюють”. Інцидент викликав розголос у ЗМІ.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

21 березня Розовий отримав ускладнене осколкове поранення голови. Це відбулося під час виїзного завдання. Разом із ним у цей складний час була дружина, з якою воїн у березні узаконив стосунки.

Бійця близько 200 км везли до медичного закладу, йому знадобилася оперативна допомога нейрохірургів. Зараз він уже перебуває при тямі та поволі відновлюється.