У людей виникло чимало різних прикмет та заборон щодо померлих, відвідування цвинтарів та й загалом поховання.

Зокрема забороняється відвідувати могилу покійника в день його іменин. Хоч цих звичаїв вже багато хто не дотримується, але вони все ж міцно закарбувалися в українських традиціях.

Дехто вважає доцільним згадувати померлого у річницю смерті, а не в день народження, адже це своєрідний день переходу в потойбіччя. Проте це особисте волевиявлення, а не якась конкретна рекомендація.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Проте зараз ми розповімо, чому ж не можна приходити на кладовище в день народження людини, яка покинула цей світ. Це пов’язують з тим, що цього дня народилася душа, а не тіло. Тому вона відвідує свою могилу, а якщо на цвинтарі є живі люди, то це може налякати душу або засмутити.

Якщо ви відчуваєте потребу, щоб прийти до близької людини саме у цей день, то важливо прислухатися до себе. Або ж відкладіть на наступний день, а в день народження покійного відвідайте храм, думайте про нього з легким серцем та чистою душею, без негативу.