Перша у світі жінка-робот зі штучним інтелектом, Софія, висловила свої погляди на політичні та соціальні питання під час інтерв’ю для видання The Sun. 

У своїх відповідях вона висловила негативне ставлення до президента Росії Володимира Путіна, називаючи його військовим злочинцем. 

Софія також прокоментувала можливість Третьої світової війни, висловивши думку, що майбутні конфлікти можуть бути вирішені шляхом танцювальних батлів та змагань із поїдання зефіру.

Вона також висловила своє ставлення до війни в Україні, називаючи її “серйозною і трагічною справою”. 

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Про інших громадських діячів, Софія заявила, що прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак є “роботом”, а погляди Ілона Маска на штучний інтелект вона вважає “занадто панікерськими”. 

Софія також відзначила своє ставлення до “мирного співіснування людей і роботів”, підкресливши, що її пріоритет – це добробут людей. Вона також висловила захоплення здатністю людей до творчості, співчуття та здатністю формувати глибокі зв’язки з іншими.