Колір жовтка може стати ключовим фактором при визначенні свіжості курячих яєць, запевняє викладачка харчових технологій Ірина Ляшко.

“Яскраво-жовтий або насичено-жовтогарячий колір жовтка свідчить про свіжість продукту”, – пояснює експертка.

Насторожитися варто, якщо жовток має темніший відтінок. Це може бути ознакою псування через розмноження бактерій або інших мікроорганізмів.

“У такому випадку краще викинути яйце, адже воно може бути небезпечним для здоров’я”, – радить Ляшко.

Важливо зазначити, що при приготуванні страв з яєць сірий відтінок жовтка не є ознакою псування. Це природний процес окислення заліза під дією високої температури, який не несе жодної загрози.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“На жаль, при покупці яєць не завжди можливо візуально визначити їхню свіжість”, – зазначає експертка.

Тому рекомендується звертати увагу на колір жовтка під час приготування. Насичений жовтий колір – ознака якості, а темні відтінки свідчать про те, що продукт псується.