Українці висловилися щодо необхідності проведення виборів президента та депутатів Верховної Ради під час війни з РФ.

Згідно з результатами соціологічного опитування, проведеного з 17 по 21 лютого 2024 року, дві третини українців виступають проти проведення виборів.

Соціологічна група “Рейтинг” від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту провела опитування серед громадян України (за винятком окупованих територій) за допомогою телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних номерів.

За результатами опитування, 67% українців висловилися проти виборів президента під час воєнного стану, при цьому 30% виявили підтримку цієї ідеї. Щодо виборів до ВРУ, лише 33% опитаних підтримують їх проведення під час війни, в той час, як 63% є проти цього.

Щодо місцевих виборів, 39% висловилися за їх проведення під час воєнного стану, тоді як 57% опитаних були проти цієї ідеї.

Опитування фінансувалося Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2,2%.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Дослідження проводилося по всій території України (крім окупованих територій) з 17 до 21 лютого 2024 року. Метод опитування – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2.2%.

Опитування фінансувалося Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).