Під час розслідування перед червневими виборами до Європарламенту чеська контррозвідка у Празі розкрила проросійську мережу впливу на євродепутатів, яка мала зв’язок із кумом Путіна, Віктором Медведчуком.

Ця мережа була викрита завдяки співпраці з Службою безпеки України.

Відомо, що мережа виплачувала гроші політикам за прославлення Росії та Путіна у європейських ЗМІ, а також публікувала антиукраїнські та антиєвропейські матеріали на своєму вебресурсі “Голос Європи”. Головною метою було вибрати якомога більше проросійських політиків до Європарламенту.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Сайт “Голос Європи” був створений Медведчуком разом з колишнім генеральним продюсером телеканалу “112 Україна” Артемом Марчевським.

Цей скандал сильно підірвав європейський “фан-клуб” Путіна, і зараз багато євродепутатів вимагають ретельного розслідування російського впливу та покарання “колег”, які приймали гроші від РФ.